Terug

Uitdagende stage ICT & Data

Stagiair ICT & Data

Heb je affiniteit met data en wil je een geweldige start in je carrière maken? Wij zijn op zoek naar een data-gedreven stagiair om ons jonge en gedreven team een boost te geven!

Wij zijn een jonge, snel groeiende, onderneming. En zijn op zoek naar een (ICT) data-stagiair die onderdeel wil zijn van ons innovatieve, data-gedreven en gezellige team! Nieuwsgierig? Lees snel verder!

 

Wat doet Online Publisher?
Online Publisher creëert bijzondere data-driven en interactieve publicaties. Door middel van data weten we precies hoe een gebruiker door een online folder bladert. Hier kunnen wij dynamisch op in spelen om de klant van advies te voorzien. We zijn een jong & dynamisch bedrijf waar je veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt om je stage in te vullen. Daarnaast hebben we ontzettend veel kennis & vaardigheden op het gebied van digital in onze holding waardoor wij je op elk gebied veel kunnen leren. Jij hoeft alleen maar aan te geven wat jij écht leuk vindt en wij zorgen ervoor dat jij je hierin ontzettend gaat ontwikkelen. Wij zoeken geen die-hard programmeurs maar juist mensen die de vertaalslag van data naar concrete adviezen kunnen maken.

Wij hebben diverse praktijkgerichte opdrachten liggen voor stagiairs en afstudeerders. Hieronder zie je een voorbeeld, maar hierover gaan we graag in gesprek.

 

Wat ga je doen?
Als stagiair ICT & Data ga je je voornamelijk bezighouden met…. data! Je gaat bijvoorbeeld klant adviezen uitbrengen op basis van data. Jij weet als geen ander te vertellen hoe deze data van meerwaarde kan zijn voor een klant en weet de vertaalslag te maken naar concrete verbetervoorstellen. Bij Online Publisher ga jij Google Analytics en datatrics helemaal je eigen maken en ga jij onze Predictive Digital Specialist worden! Doordat je al deze werkzaamheden combineert en uiteindelijk ook adviezen aan klanten uitbrengt leg je een geweldige basis voor je carrière! Daarnaast zijn er genoeg leerkansen zoals het werken met API’s, databases, en het koppelen van van bronnen om tot kansrijke inzichten te komen. Al met al een hele leerzame, uitdagende maar vooral ook leuke stage bij een jong & gedreven bedrijf!

 

Wat bieden we je?

 • Een jong, gezellig en datagedreven team
 • Veel vrijheid om je werkzaamheden uit te voeren en je talenten te ontwikkelen
 • Inspirerende werkomgeving vlakbij het station van Oldenzaal
 • Een stagevergoeding van €300,- per maand
 • Elke dag een verse lunch
 • Volop uitdaging en vele leuke projecten voor grote retailers in Nederland

Voorbeelden praktijkopdrachten
Online Publisher is op zoek naar een stagiair met een datagedreven mindset. We zijn bij Online Publisher bezig met het verwerven van data uit de online folder en vertalen dit door naar concrete adviezen aan klanten. Onze leesgedraganalyses, dashboards en rapporten geven een beeld over het gedrag van de eindgebruiker in de folder.

Om tot inzichten te komen, hebben we een ruime dataset nodig. Als stagiair bij Online Publisher krijg je de mogelijkheid om deze dataset uit te zoeken, aan te vullen en te verbeteren. Het is dan ook aan jou de taak om te schakelen tussen technische ontwikkelaars, data-analisten en sales/marketing.

Vragen waarmee je te maken krijgt zijn o.a:

 • Wat zijn relevante inzichten voor een klant en kunnen hier gestandaardiseerde oplossingen voor gevonden worden?
 • Op welke manier kunnen we met de huidige dataset, gebruik maken van dashboards en hoe kunnen we deze optimaliseren met extra databronnen?
 • Datasets onderzoeken/gebruiken om handmatig werk te automatiseren
 • Hoe zorgen we ervoor dat deze dashboards interessant blijven en gebruikt worden?
 • Hoe presteren folders op een folderplatform t.o.v. branchegenoten?
 • De opdracht bevat deels onderzoekende als uitvoerende taken. Je leert werken met datasets en hoe je deze kunt ophalen, bewerken en deze kunt vertalen naar een verhaal dat voor iedereen te begrijpen is.

 

Interesse?
Lijkt je dit een te gekke stageplek en kun je niet wachten om bij ons aan de slag te gaan? Solliciteren kan via j.reinink@onlinepublisher.nl of je kan een whatsapp bericht sturen voor meer informatie naar Jordy Reinink op 06 – 23 04 52 77.

Maaike Vollenbroek